Potrebujeme:

• 50 g lúpaných mandlí
• 50 g uvarených a ošúpaných gaštanov
• 180 g gaštanovej múky
• 1 kávová lyžička sódy bikarbóny
• 80 g trstinového cukru
• 60 g nerafinovaného trstinového cukru
• 150 g čokoládových guľôčok
• 70 g vločiek z jednozrnnej pšenice
• 120 g pyré z bielych mandlí
• 1 vajce
• 40 ml studenej vody

Postup:

Rúru si predhrejte na 160 °C. Mandle a gaštany nahrubo nasekajte a pridajte všetky ostatné ingrediencie. Vznikne tak trochu lepivé cesto, ktoré príliš nemieste. Na plech vystlaný papierom na pečenie ukladajte pomocou lyžice kôpky. Ich vrchnú časť mierne sploštite pomocou naolejovanej lyžice. Cookies ukladajte na plech s rozostupom 3 cm. Pečte 15 až 20 minút a nechajte vychladnúť v rúre.

Tip:

Ak sa vám cookies nezdajú dosť chrumkavé, dajte ich ešte na chvíľu do horúcej, no už vypnutej rúry.

Tento a ďalšie recepty nájdete v knihe Kuchyňa svätej Hildegardy, ktorú si môžete kúpiť na Zachej.sk.